full moon party koh phangan

12 January 2022

Full moon party Koh Phangan.De fullmoon party in Koh Phangan, wat een avontuur was dat zeg.
Het is al een tijd geleden maar mocht je ooit de mogelijkheid krijgen om de full moon party in koh phangan te bezoeken dan is dat zeker een aanrader.

Tijdens mijn reis in Thailand had ik niet direct op de planning staan om de full moon party op het eiland koh phangang te bezoeken maar toevallig kwam ik er achter dat de full moon party dezelfde dag was

Ik neem jullie mee naar het jaar 2012.

Ik was aan het reizen door Thailand en op dat moment al een aantal dagen in Bangkok, de planning was om die dag naar Koh Samui te vliegen.

We boekten een vliegticket en omdat het vliegtuig pas in de avond zal vertrekken keken we in onze accomodatie naar een hotel in Koh Samui.We kwamen in contact met een Nederlander die een hotel runde op Koh Samui.
Hij vertelde ons dat er nog kamers vrij waren in het hotel en of we ook naar de full moon party wouden bezoeken.
Eigenlijk hadden wij toen nog helemaal niet door dat de full moon party die dag zal plaatsvinden, dus dat was een leuke verrassing!

De hoteleigenaar vertelde dat die direct een ticket voor de de speedboot naar de full moon party voor ons ging boeken want de pont ging alleen in de middag en wij zouden in de avond aankomen.Het zal wel krap kwa tijd worden maar hij vertelde ons dat het goed ging komen!

Het avontuur kon beginnen!

We vertrokken naar het vliegveld vanuit onze accomodatie en vlogen naar Koh Samui. Het was ongeveer een vlucht van een uur en daar eenmaal aangekomen arriveerde we in een totaal andere wereld! Wat een rust vergeleken met Bangkok.

Bij de uitgang van het vliegveld stond een man met een bordje met mijn naam erop! Het was onze chauffeur die ons naar ons hotel zal brengen in Koh Phangan. Omdat ondertussen de hoteleigenaar al naar onze chauffeur had gebeld dat die extra snel moest rijden omdat het taxi busje naar de speedboot elk moment bij het hotel kon arriveren gaf de chauffeur wat extra gas.

Eenmaal aangekomen in het hotel stond het taxibusje voor de speedboot naar Koh Phangan al op ons te wachten, we konden nog heel snel onze spullen naar de kamer brengen en ons supersnel opfrissen waarna we vervolgens met het taxi busje naar een klein strandje met muziek werden gebracht.

We bestelden een drankje en stapte de speedboot in. De speedboot ging met volle gas over de zee en bracht ons naar Koh Phangang het eiland van de full moon party.

Feest,feest en nog eens feest

Het is inmiddels natuurlijk al 10 jaar geleden maar dit feest vergeet ik nooit meer!
Overal was muziek en mensen danste en waren superblij.
Je kon jezelf laten beschilderden en je kon van die Thaise buckets kopen vol met drank.
Ik weet nog dat het bier in een zijstraatje veel goedkoper was dan op het strand.. .het was de moeite waard om vanaf het strand een zijstraatje in te duiken.

De alcohol vloeide rijkelijk op koh phangan en wat ik mij ook herinner is dat niemand gebruikt maakte van smartphones. (Het was 2012)
Iedereen was echt in het moment en niet bezig met instagram en snapchat en daardoor was de ervaring echt authentiek en voelde we ons superverbonden met elkaar. Het was ons feestje op dat moment, het feestje van alle mensen die op dat moment op het eiland waren.
Helaas ben ik hierna nooit meer terug geweest naar Thailand, maar als ik weer terugkeer dan hoop ik zeker weer het eiland koh phangan te bezoeken en weer een full moon party mee te maken.