full moon party koh phangan

12 January 2022

Full moon party Koh Phangan.De fullmoon party in Koh Phangan, wat een avontuur was dat zeg.
Het is al een tijdje geleden maar mocht je ooit de mogelijkheid krijgen om de full moon party in koh phangan te bezoeken dan is dat zeker een aanrader.

Tijdens mijn reis in Thailand had ik niet direct op de planning staan om de full moon party op het eiland koh phangang te bezoeken, eigenlijk kwam ik er toevallig achter dat de full moon party dezelfde dag was

Ik neem jullie mee naar het jaar 2012.

Ik was aan het reizen door Thailand en al paar dagen in Bangkok, de planning was om die dag naar
Koh Samui te vliegen.

We boekten een vliegticket en omdat het vliegtuig pas in de avond zal vertrekken, keken we in onze accomodatie naar hotel in Koh Samui.We kwamen in contact met een Nederlander die een hotel runde op Koh Samui. Hij vertelde ons dat die nog plek had in het hotel en of we ook naar de full moon party wouden.
Eigenlijk hadden wij toen nog helemaal niet door dat de full moon party die dag zal plaatsvinden, dus dat was een leuke verrassing!

De hoteleigenaar vertelde dat die direct een ticket voor de de speedboot naar de full moon party voor ons kon boeken want de pont ging alleen in de middag en wij zouden in de avond aankomen,het zal wel krap kwa tijd worden maar hij vertelde ons dat het goed ging komen!

Het avontuur kon beginnen!

We gingen naar het vliegveld vanuit onze accomodatie en vlogen naar Koh Samui. Het was ongeveer een vlucht van een uurtje en daar eenmaal aangekomen arriveerde we in een totaal andere wereld, wat een rust vergeleken met Bangkok.

Bij de uitgang van het vliegveld stond een man met een bordje met mijn naam erop, hij zal ons naar het hotel brengen in Koh Phangan. Omdat ondertussen de hoteleigenaar al naar onze chauffeur had gebeld dat die extra snel moest rijden omdat het taxi busje naar de speedboot elk moment bij het hotel kon arriveren gaf de chauffeur wat extra gas.

Eenmaal aangekomen bij het hotel stond het taxibusje voor de speedboot naar Koh Phangan al op ons te wachten, we konden nog heel snel onze spullen naar de kamer brengen en ons supersnel opfrissen waarna we verolgens het het taxibusje instapten.

Het taxibusje bracht ons naar een kleind strandje, een klein strandje met allemaal gekleurde lampen en muziek en waar de speedboot lag.
We bestelden een drankje en stapte de speedboot in. De speedboot ging met volle gas over het water en bracht ons naar het eiland Koh Phangang aan de andere kant ,het eiland van de full moon party.

Feest,feest en nog eens feest

Het is inmiddels natuurlijk al 10 jaar geleden, maar dit feest vergeet ik nooit meer!
Overal was muziek ,mensen dansden en waren superblij.
Je kon jezelf laten beschilderden en je kon van die Thaise buckets kopen vol met drank.
Ik weet nog dat het bier in een zijstraatje veel goedkoper was dan op het strand.. het was de moeite waard om vanaf het strand een zijstraatje in te duiken.

De alcohol vloeide rijkelijk op koh phangan en wat ik mij ook herinner is dat niemand toen nog smartphones had.
Iedereen was echt in het moment en niet bezig met instagram en snapchat en daardoor was de ervaring echt authentiek en voelde we ons superverbonden met elkaar. Het was ons feestje op dat moment, van alle mensen die op dat moment op het eiland waren. Ik ben helaas hierna nooit meer terug geweest naar Thailand, maar als ik weer terugkeer dan hoop ik zeker weer het eiland koh phangan te bezoeken en weer een full moon party mee te maken.